Αποτελέσματα εξετάσεων

Επισκόπηση Αποτελεσμάτων:

Οι βαθμολογίες του IELTS  κυμαίνονται από 0 έως 9, για κάθε μέρος της εξέτασης που είναι: 

Listening, Reading, Writing και Speaking.

Αυτή η βαθμολογία περιγράφει το επίπεδο της γνώσης και τις ικανότητές σας στην Αγγλική γλώσσα και όχι την επιτυχία ή την αποτυχία σας στο τεστ. 

Πρόσβαση στα Αποτελέσματά σας - Online:

Για να δείτε τα αποτελέσματά σας, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο IELTS και επιλέξτε την ημερομηνία εξέτασής σας.

Εάν έχετε συμμετάσχει σε εξέταση IELTS  που διεξάγεται μέσω υπολογιστή, τα αποτελέσματά σας θα είναι έτοιμα σε 3-5 ημέρες, ενώ για την εξέταση που διεξάγεται σε χαρτί, τα αποτελέσματά σας θα είναι έτοιμα σε 13 ημέρες. 

Σημείωση: Τα αποτελέσματα δεν δίνονται μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή φαξ.

Παραλαβή του Εντύπου Πιστοποίησης  της Εξέτασής σας:

Θα αποσταλεί ένα έντυπο πιστοποιητικό στη διεύθυνση που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας, την ίδια ημέρα που τα αποτελέσματά σας θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο. 

Μπορείτε να παραλάβετε το Πιστοποιητικό σας από το εξεταστικό κέντρο μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Σημαντικό: Εάν τυχόν χάσετε το πιστοποιητικό σας δεν γίνεται να αντικατασταθεί.   

Η κανονική παράδοση είναι δωρεάν, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια εταιρεία ταχυμεταφορών – courier για να σας το μεταφέρει.  Επικοινωνήστε με την Ομάδα IELTS  για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη βαθμολογία σας:

Σε περίπτωση που δεν είστε ικανοποιημένοι από τη βαθμολογία σας και πιστεύετε ότι έχει γίνει λάθος, μπορείτε να ζητήσετε επανεξέταση της βαθμολογίας σας ηλεκτρονικά ή απευθείας στο Εξεταστικό σας Κέντρο. 

Μπορείτε να το κάνετε αυτό εντός έξι εβδομάδων από την εξέτασή σας.  Ένας έμπειρος εξεταστής θα επανεκτιμήσει την εξέτασή σας χωρίς να γνωρίζει την πρώτη σας βαθμολογία.

Στην περίπτωση που η βαθμολογία σας αλλάξει, θα σας χορηγηθεί νέο πιστοποιητικό.  Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει έως και 3 εβδομάδες.  Εάν δεν λάβετε απάντηση μετά από 21 ημέρες, επικοινωνήστε με το Εξεταστικό σας Κέντρο.

Να θυμάστε ότι μπορείτε να επαναλάβετε το IELTS όσες φορές επιθυμείτε.